Op deze pagina en de overige keuzes vindt u informatie over hoe deze site is opgebouwd maar ook statistische informatie die geheel uit een MS-access database word gegenereerd.

SHTML

Bijna alle pagina's maken gebruik van SHTML.
Het voordeel hiervan op dit moment is dat ik de menu's binnen de betreffende pagina groep in een tekst bestand heb staan en die dus alleen nog maar behoef aan te passen zodat alle pagina's dan ook dat menu hebben.
Dit menu bestand gebruik ik dan ook weer om de sitemap te vullen. Op dezelfde wijze wordt ook de blacklist pagina deels opgebouwd. De geblokte IP nummers inmiddels 118 stuks word vanuit MS-Access opgebouwd, beheerd en automatisch op de webserver geplaatst.

CSS

Ik maak gebruik van een stylesheet waarin de basis van deze site is vastgelegd zoals de achtergrond kleuren de tags H1,H2 en de P.

Java

Daar waar nodig worden de diverse java scripts aangeroepen en alleen als het niet kan staan deze in dit bestand of in de map waar de betreffende pagina staat.

Beveiliging

Het door de webserver opgebouwde log bestand wie (welk IP adres) komt op deze site word in een MS-Access dabase beheerd en gecontroleerd.
Vanuit deze database word het htaccess bestand automatisch bijgewerkt en op de webserver geplaatst.
Inmiddels zijn 118 IP adressen (geheel of gedeeltelijk) geblokkeerd.
Deze kwamen uit China, Polen, Duitsland, Zwitserland, Maleisië en de USA

Beschikbaarheid

Deze site is in principe elke dag van ca 7.00 tot ca 00.30 uur beschikbaar, indien u geen verbinding krijgt probeer www.freekies.tk maar die site is niet up to date.

Statistiek

Zoals je op de hoofdpagina kan zien is er een teller geplaatst. Los van deze teller maak ik ook gebruikt van een zelf gemaakte MS-Access database waarin ik diverse gegevens op sla. Grafiek
Helaas is deze grafiek nog in pdf formaat heb nog niet een eenvoudige export vanuit MS-Access kunnen vinden (bedenken) om dit direct als een html pagina op te slaan.

Sitemap

De Sitemap is deels nog een handmatig bijgewerkte shtml pagina maar vele onderdelen worden inmiddels automatisch bijgewerkt indien de betreffende pagina een SHTML pagina is en de keuzes binnen die pagina in een menu.txt bestand zijn opgenomen.

Mobiel

De eerste stap gezet naar pagina's voor mobiele telefoons.
Indien je nu via een mobiele telefoon deze pagina bekijkt kan je hier klikken.
Heb je geen mobiel dan kom je automatisch op de hoofdpagina.

Fotoalbum

Inmiddels (jan. 2010)  staan een aantal foto's op de foto server.
Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de fotostation applicatie die standaard op de Synology DS209 beschikbaar is.

Wil je meer weten mailen