7.500 deelnemers waaronder Marcel hebben een chip gekregen waarmee de 4 daagse bij kan houden op welke tijdstippen de wandelaars op welke plaatsen in het parcour zijn.

Dag-1 : Elst
De eerste dag voert naar de Betuwe. Vanuit het centrum van Nijmegen via de Waalbrug naar Lent. Dan via het kleine plaatsje Doornik richting Bemmel hier gaat de 30 km-route vrijwel rechtdoor naar Elst, de eerste grote etappeplaats. De wandelaars op de route 40 km burgers en 50 km gaan richting Huissen, waarna ook zij via Elden in Elst aankomen. Daarna verder via Slijk-Ewijk naar Oosterhout, waar via de dijk langs de Waal richting Nijmegen wordt gelopen. Voor de tweede maal wordt de Waal via de Waalbrug overgestoken en eindigen op de Wedren in Nijmegen.

Dag-2 : De dag van Wijchen
Op de 4daagse site staat dat op de 2de dag de meeste wandelaars uitvallen. Helaas ook Marcel die kwart voor 4 Beuningen passserde kon de laatst 8 kilometer niet meer binnen de tijd halen en werd door de bekende ingehaald. Deze dag krijgt van veel lopers de kwalificatie ‘saai’. De wegen lijken langer dan de afstand aangeeft. Dorpen liggen verder uit elkaar, lijkt het. Martine, Jolanda en Jasper hebben het gehaald en gaan zich weer opmaken voor dag 3.

Dag-3 : De dag van Groesbeek
Vanochtend startte het wandellegioen helaas met 36.384 deelnemers. De route loopt deze dag ten zuiden van Nijmegen, maar blijft aan de oostzijde van de Maas. De route is heuvelachtig met als toppunt de beroemde, wat heet beruchte Zevenheuvelenweg.
De belangrijkste pleisterplaats van deze etappe is Groesbeek. Net Groesbeek uit wacht de laatste scherprechter van deze dag, die wel de mooiste genoemd wordt. Dat zijn de bulten van de weg naar Nijmegen. Niet voor niets heet het laatste dorp voor de finish Berg en Dal.

Dag-4 : De dag van Cuijk
De laatste dag van de Vierdaagse is traditiegetrouw de dag der Gladiolen, maar eerst wordt de stad St. Walrick aangedaan dan naar Overasselt en via Beers naar Malden en dan op weg naar de finish.